Почетоха 186-ата годишнина от рождението на Васил Левски в Мездра /снимки/

Почетоха 186-ата годишнина от рождението на Васил Левски в Мездра /снимки/ С поклонение пред бюст-паметника на Васил Левски (1837-1873 г.), въздигнат през лятото на 2015 г., гражданството на Мездра отбеляза 186-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата. Организатори на възпоменателната проява бяха Община Мездра и Народно читалище „Просвета 1925“. 
Сред дошлите да почетат паметта и святото дело на безсмъртния идеолог на българската национална революция, организатор и ръководител на националноосвободителното ни движение бяха кметът на Мездра Иван Аспарухов, председателят на Общинския съвет Яна Нинова, почетният гражданин на общината Пенка Георгиева, родолюбиви граждани от различни поколения, включително деца, учители и ученици. 
По повод годишнината от рождението на националния герой поетичен рецитал изнесоха участници в образователната инициатива на мездренското читалище „Забавно лято в библиотеката“. Беатрис Стоянова, Венеса Стоянова, Виктория Миланова, Ивайла Венкова, Изабел Стоянова, Кристиян Панов, Лилия Тодорова, Петя Маешка и София Стоянова рецитираха по свой избор стихове, посветени на Дякона, на поетите Александър Геров, Атанас Цанков, Лъчезар Станчев, Дамян Дамянов, Найден Вълчев, Христо Ботев, Димитър Гундов, Ивайло Терзийски и Младен Исаев. Водещ на тържеството беше Надин Кръстева от Клуб „Умението да говорим пред публика“ в СУ „Иван Вазов“. 
С едноминутно мълчание и падане на колене присъстващите почетоха паметта на Апостола. Поклонението завърши с поднасяне на венци и цветя от името на Община Мездра и на Общинския съвет, Професионална гимназия „Васил Левски“, ВМРО - Мездра, граждани.
18.07.2023, 15:44 часа
383 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha