Празникът „Бели нощи“ ще събере любители на фолклора в Бели извор

Празникът „Бели нощи“ ще събере любители на фолклора в Бели извор Традиционният празник „Бели нощи“ ще се открие този четвъртък във врачанското село Бели извор, съобщават организаторите.
„През тези три вечери се опитваме да превърнем нощите в дни, затова сме ги нарекли „Бели нощи“. Това е 12-ото издание на празника, предпочитаме народната музика, макар че през годините тук са идвали различни състави, включително рок музиканти“, сподели кметът Кирил Илиев.
По думите му тази година първата вечер на сцената в центъра на селото ще излезе „Формация Паскалев“- Пловдив, през втората - Ансамбъл „Пирин“- Благоевград, а третата пред гостите и жителите на селото свои изпълнения ще покажат сборни формации от различни читалища от региона.
Цялата организация струва над 11 00 лв., 6 000 лв. от които са осигурени от спонсори, 4 000 лв. са отпуснати от Община Враца, а останалите са от бюджета на селото, обясни Илиев.
При откриването на празника в четвъртък вечер официално ще бъде дарен светещият надпис с името на селото, поставен в центъра му преди дни. 
19.07.2023, 14:49 часа
424 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha