Депутати искат главата на управителя на „Водоснабдяване и канализация“ в Монтана, зад ъгъла дебне проваленият инж. Мони

Депутати искат главата на управителя на „Водоснабдяване и канализация“ в Монтана, зад ъгъла дебне проваленият инж. Мони За пореден път управляващите се прицелват към поста на управителя на едно от малкото успешни търговски дружества в област Монтана - „В и К“ ООД. Последният неуспешен опит бе през юли 2017 г., когато виден депутат от Монтана се опита да назначи за шеф своя приятел - бизнесмена Пламен Захариев. Тогава случаят се раздуха в публичното пространство и излязоха нелицеприятни факти за конфликт на интереси, тъй като неговата фирма „ИСИ-09“ ЕООД с лекота печели множество обществени поръчки в община Георги Дамяново, област Монтана, по време на кметския мандат на депутата и офанзивата приключи.
Но сагата продължава с мераците на съпругата на Пламен Захариев - Даниела Захариева, в обявения в края на 2022 г. от „Български В и К Холдинг“ ЕАД, конкурс за избор на Управител на „В и К“ ООД-Монтана. Тогава меракът на Захариева беше охладен от комисията.
Към днешна дата отново се започна атака за уволняването на инж. Валери Иванов, спечелил мястото с 2 конкурса, първият през 2006 г. в МРРБ, а вторият в „Български В и К Холдинг“ ЕАД през март 2023 г. Най- малкото Иванов е един от броящите се на пръстите на едната ръка В и К инженери в област Монтана и е преминал през всички нива на йерархията в дружеството.
Въз основа на носещите се слухове в Монтана, за шеф се готви Симеон Симеонов /Мони/, лансиран от действащи депутати. 

А кой е Симеон Симеонов /инж.Мони/?
Бивш служител на дружеството, който след неизпълнение на законови нареждания и злоупотреба с доверието на ръководния екип е освободен „компромисно“ по взаимно съгласие. Същият е уронил престижа на дружеството, използвал служебното си положение за лични облаги и ощетил колегите си за собствена сметка. 
Голяма част от тези колеги и в момента работят във „В и К“ Монтана и не могат да повярват, как може да се гласува доверие на такъв човек.
Като млад инженер /машинен/, колегите му си спомнят, че действащият управител в негово лице вижда бъдещ добър специалист и потенциален ръководител , т.е. кадър за управленско работно място в експлоатационен район Монтана, изпращан на семинари и курсове за повишаване на квалификация в областта на дейността на дружеството, с една дума – летящ старт.
Но както обикновено се случва, „няма ненаказано добро“ и въпреки всички усилия да се даде шанс на един млад човек, от инж. Мони не само не става добър специалист, но се превръща в нарицателен пример сред колегите си с арогантното си поведение и злоупотреби за лично облагодетелстване, като използва служебна техника, материали на дружеството и подчинени служители за услуги на „частно“ в работно време. 
Вместо да фактурира средствата, получени от тези услуги в дружеството и парите да влязат като приходи, той ги присвоява и само малка част от тях дава на доверените хора около него.
Горчив опит имат много от подмамените от него колеги, наемани да работят с него, на които е обещана една сума, а после получават жълти стотинки. Не е нужно да уточняваме какво е отношението към него, дори има заплахи за физическа саморазправа.
Част от обектите, за които се говори в дружеството са:
- „Воден цикъл“, за този случай е създал и ценоразпис за видовете услуги;
- Подмяна на водопровода по ул. “22-ри септември“ от ул. “Ал. Батенберг“ до ул. “Трапезица“;
- Изграждане на „ново СВО-1“ и ново канализационно отклонение на абонат в участъка по ул.“Н. Бозвели“ от пл. “Славейков“ до ул. “П. Хитов“;
- Кв. “Мала Кутлувица“  заплатено присъединяване на „ново СВО“;
- Присъединяване на новата църква;
- Подмяна на вътрешна водопроводна мрежа на бившата фирма „Лактис“;
- Незаконно присъединен имат на ул. “Ал. Стамболийски“ и т.н.
Ако има заинтересовани за повече факти, желаещи да споделят има много, „доброжелателите“ му само това чакат.
Един от фрапиращите случай от неговата криминална кариера е реконструкцията на ул. “Индустриална“ и полагането на отклонение на фирма „Крос“, когато самозабравилият се инж. Мони остави цялата индустриална зона без вода за продължителен период от време поради некомпетентност. По това време, без да каже на ръководството на дружеството, по установения вече от него модел използва служебна техника, материали на дружеството и подчинени служители за услугата на „частно“ в работно време. Поради създаденото напрежение, тъй като много фирми останаха без вода, случаят стана достояние на ръководството и по слуховете, които се носят, инж. Мони е „свил уши“ и е подал заявление за освобождаване по взаимно съгласие, защото „глупакът“, на чийто стол иска да седне, го съжалил и не го уволнил дисциплинарно. 
За всяка една от неговите „пакости“ има желаещи да свидетелстват, само чакат да си отмъстят.
Монтана е малък град, всички се познават и затова е голямо недоумението на хората, толкова ли са ударили дъно деребействащите депутати в област Монтана, които го лансират, та да заложат на „куци коне“? Може би те въобще са в неведение за неговата трудова биография и затова е добре да поразпитат в брашна, за да не останат изненадани от последващата некомпетентност, криеща риск за водоснабдяването на територията на област Монтана.
20.07.2023, 13:03 часа
6754 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha