Таско Ерменков: Радев е най-голямата грешка на БСП

Таско Ерменков: Радев е най-голямата грешка на БСП „Като говорим за президента за кого говорим – президента за вътрешна употреба, когато е в България, или президента за външна употреба. Президент за външна употреба имаме тогава, когато става инициатор на една проатлантическа политика като тази на ”Трите морета”. Има и такъв, който в присъствието на Столтенберг и Байдън подписа декларация, в която казва, че Украйна е в правото да защитава териториите си и ние винаги ще им помагаме.” Това заяви Таско Ерменков от БСП.
Имаме президент, който предплаща самолети втора партида, при положение че първата още не е дошла. Това е президентът за външна употреба", аргументира се Ерменков.
 "Има и един президент за вътрешна употреба, който в България се опитва да бъде по-патриотар и от най-патриотарите. Един президент, който в момента се е прицелил във властта през местната власт. Ние не се страхуваме от него, защото си го знаем какъв е. Но да му мислят „Възраждане“, защото той се е прицелил в техния електорат“, посочи социалистът и добави, че Радев е най-голямата грешка на БСП.
 „Ние гласуваме "против" всяко нещо, което е необосновано и няма ясна перспектива какво ще се случи след приемането му. Решението за концесията на "Росенец" беше вкарано в 12 без 5 – без да има яснота и оценка на въздействието. Какво ще се промени, защото контролът и сега е държавен? Нищо няма да се промени, но се създават рискове за милиарди. Ние не сме против да се одържавяват стратегически обекти, но това трябва да се прави с разум и отчитане на последствията, а не на всяка цена. Малко ли е държавата да бъде осъдена затова, че неправомерно е прекратила една концесия – и това ще го платим всички ние, заяви още членът на Изпълнителното бюро на БСП Таско Ерменков. Той уточни, че социалистите са против концесионирането на стратегическите обекти.
„Не мога да разбера обаче каква е разликата между концесията на пристанището в Росенец и летището в Пловдив. Ние сме за това, когато се вземат решения, касаещи джоба на всеки българин – да ни бъде дадена обосновката и причините, които ще позволят пристанището да се върне в българското право на управление и това да няма вредни последствия за държавата. Политиките винаги трябва да бъдат в интерес на хората, а не в интерес на някого, който изпълнява поръчки. Нали този петрол е минал през митницата, която се управлява от държавата? Държавата е там и това кой ще управлява пристанището, не променя начина на контрол“, заяви още Ерменков и добави, че въпросната концесия през 2011-та година е отдадена от този, който сега пръв се подписва за нейното прекратяване.
23.07.2023, 13:30 часа
701 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha