Мария Габриел иска да пенсионира Бойко Борисов, войната й с Десислава Атанасова и Томислав Дончев се ожесточава

Мария Габриел иска да пенсионира Бойко Борисов, войната й с Десислава Атанасова и Томислав Дончев се ожесточава Напрежението около Мария Габриел в ГЕРБ се разгаря, съобщи ПИК.
Външната министърка се държала като богопомазана в партията, а сега поискала ултимативно да бъде назначена за зам.-председател на Бойко Борисов. 
"Мария не поздравява никого освен шефа и открито враждува с Десислава Атанасова, която смята за проста. Совалките й до посолството са през ден", разкриват депутати от ГЕРБ.
Според осведомени в началото на септември Габриел наистина ще стане официално заместник на Бойко Борисов с протекцията на Брюксел и американското посолство.
"Амбициите й вече надхвърлят допустимото. Истината е, че тя вижда себе си като новия лидер на ГЕРБ и иска да пенсионира Борисов. Самият Борисов, който доскоро безрезервно я подкрепяше, вече е започнал да се усеща", коментират народни избраници.
Всъщност сценарият на Габриел е ясен отдавна за посветените - тя е катапултирана от Брюксел не просто да състави удобно правителство, но и да подмени Бойко Борисов като лидер на партията. Това изправя на нокти лобито на Томислав Дончев, който също живее с подобни намерения от години и е подкрепян от гуруто на "Капитал" Иво Прокопиев.
ГЕРБ сега изглежда монолитна, защото клиентелата пак се окопава във властта. Ще видите истинския разпад след местните избори, особено ако загубим София, Пловдив и Варна, пророкуват депутати, които едвам стискат зъби заради порочната сглобка с ППДБ и ДПС.
23.07.2023, 17:31 часа
3912 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha