Първо в BulNews: Масови оставки на педиатри от врачанската болница, има опасност да затворят детското отделение

Първо в BulNews: Масови оставки на педиатри от врачанската болница, има опасност да затворят детското отделение Педиатрите МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца масово подават оставки, научи ексклузивно агенция BulNews. Има опасност най-голямата болница в региона да остане без детско отделение. 
Към момента заявленията си за напускане са депозирали завеждащият отделението д-р Георги Цветков, както и трима от колегите му – д-р Готева, д-р Горнишка и д-р Тодоров. Реално на работа, за да се грижи за малките пациенти, осава само д-р Пламен Петров и една специализантка, която обаче е в отпуск по майчинство.
Вследствие на COVID-кризата, много от лекарите са натрупали голяма отпуска, която обаче нямат възможност да ползват. Именно това е мотивът на лекарите, напускащи МБАЛ „Христо Ботев“. Имало е предложение детското отделение да затвори врати за две седмици през август, за да може медиците да си вземат почивка, но вместо това почти всички масово подали оставки. 
Информацията бе потвърдена от директора на МБАЛ „Христо Ботев“ д-р Кети Ценова. Тя заяви, че още когато е поела управлението на болницата е имало проблем с изготвянето на графика за работа на детското отделение. На основен договор са едва 4-ма лекари, а останалите дежурства се покриват от лекари на половин работен ден и с платени дежурства на педиатри на граждански договори, които не работят към здравното заведение. 
Д-р Кети Ценова заяви, че прави всичко възможно да не се стига до затваряне на отделението. Към здравното заведение работят още 4-има педиатри, които обаче са в отделението по акушерство и гинекология. Тя е направила предложение за обединяване на двете отделения, за да може болницата да продължи да се грижи за здравето на най-малките жители на областта. 
 
24.07.2023, 15:45 часа
9769 2
Коментари

..и се оказва

24.07.2023, 20:31 часа
, че всичко е пари ! то са клетви за докторка вярност в Човека , то са циркове и журналистически материал - яко. Но - да са живи здрави тези , които остават в житейската битка смотана българска за оцеляване....

haha

24.07.2023, 15:51 часа
Те и без това си бичат на часпром, там само за заплатка и осигуровки хаха
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha