Зрелище в Лом! Спасители разиграха извънредни ситуации в река Дунав /снимки/

Зрелище в Лом! Спасители разиграха извънредни ситуации в река Дунав /снимки/ Пожаро-тактическо учение за действия при инцидент с плавателно средство в река Дунав и установяване на незаконен превоз на радиоактивни материали се проведе вчера на пристанищния терминал в Лом. То се организира от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Монтана и е част от планираните за 2023 г. тренировки. 
В занятието участваха над 100 служители и представители от основните и съставни части на Единната спасителна система на област Монтана, както следва:
- Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - Монтана:
дежурни екипи от РСПБЗН – Лом, РСПБЗН – Монтана и сектор СОД;
- Областна дирекция на МВР – Монтана, РУМВР – Лом;
- Главна дирекция „Гранична полиция” – МВР;
- Зонално жандармерийско управление – Монтана, към ГДЖСОБТ; 
- Филиал на „Център за спешна медицинска помощ”, град Лом, към ЦСМП - Монтана;
- Областен съвет на Български червен кръст – Монтана;
- Окръжна прокуратура – Монтана;
- Представители от „Порт инвест” ЕООД – пристанищен терминал, град Лом. 
По време на учението екипите от пожарникари и спасители показаха действия за ограничаване на разлив на нефтопродукти във водите на река Дунав, гасене на пожар и евакуация на хора от плавателен съд, както и установяване наличието на радиоактивен материал.
Целта на тренировката беше да се тестват и проверят, в реална среда, възможностите на основните и съставните части на ЕСС, в частност на екипите на РДПБЗН – Монтана за реагиране и управлението при произшествия с плавателни средства при наличие на незаконен превоз на радиоактивни материали.
С провеждане на пожаро-тактическото учение се очаква да се повиши готовността и координацията на основните и съставните части на ЕСС за реагиране при идентични ситуации.
 
27.07.2023, 10:45 часа
1165 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha