"Бдин" загуби с 0:1 от "Марек" /Дупница/ в мач с 1 червен и 7 жълти картона

"Бдин" загуби с 0:1 от "Марек" /Дупница/ в мач с 1 червен и 7 жълти картона "Бдин" /Видин/ загуби минимално с 0:1 от "Марек" /Дупница/ в среща от третия кръг на Втора футболна лига. Единственото попадение в мача отбеляза Любомир Веселинов в 76-ата минута. 
Въпреки горещото време срещата бе динамична, с много голови положения и за двата отбора. Гостите бяха по-активни в началото на срещата и лесно печелеха притежанието на топката. Още в 3-ата минута Николай Ганчев отправи опасен удар от въздуха, последва изстрел и на Милен Иванов. В 7-ата минута бдинци отговориха с опасна контраатака чрез Винисиус Белоти, топката попадна у Николай Цветков, но изстрелът му срещна крака на защитник в червено. В 18-ата минута Веселин Любомиров падна в наказателното поле на домакините, но получи жълт картон за симулация. Любомиров отправи опасен удар към вратата на "Бдин" в 32-ата минута, топката премина покрай вратата. "Бдин" създаде най-чистото си положение минута по-късно. Винисиус изведе на чиста позиция Стойчо Стойков, но стражът на гостите Константин Костадинов успя да избие силния изстрел на защитника на видинчани.
Футболистите на "Бдин" излязоха след почивката мобилизирани за победа и се настаниха по-трайно в полето на гостите. Това обаче даде възможност на "Марек" да организира опасни контраатаки. Димитър Илиев, Андон Гущеров, Александър Близнаков и Даниел Гогов се озоваха на чисти голови позиции. В 60-ата минута нападателят на "Бдин" Цветомир Тодоров насочи добре топката от пряк свободен удар, но вратарят на гостите плонжира и изби. Две минути по-късно Винисиус Белоти бе сменен принудително заради контузия. Влезлият като резерва на мястото на Соколов Валдемар Лашков отправи опасен удар с глава след центриране. Десетина минути по-късно падна и единственият гол в мача. Резервата Даниел Гогов проби отдясно и прехвърли топката на оставения непокрит Веселинов, който отблизо оплете топката в мрежата.
Капитанът на "Бдин" Калоян Цветков спря опасна контраатака на "Марек" в 90-ата минути и получи директен червен картон. Останаха съмнения дали дефанзивният футболист на видинчани извърши нарушени в единоборството, но главният рефер Иван Иванов бе категоричен.
 В добавеното време бдинци опитаха да изравнят, но силите не им стигнаха. Гогов можеше да отбележи втори гол за своя тим в последната минута на срещата, ударът му отблизо обаче бе в обсега на вратаря.
"Поздравявам играчите за тази победа. В тежкото време съумяха да играят на едно добро ниво, създадохме доста на брой положения, за жалост, вкарахме само едно, но това напълно ни удовлетворява. Искаме да продължаваме да побеждаваме, да играем добър футбол, доминиращ футбол, това е целта на отбора. Виждам, че момчетата се забавляват на терена и наред с това постигаме и победите. Колкото и нескромно да звучи, надиграхме "Бдин" по всички показатели. По-футболните аргументи бяха на наша страна. Създадохме достатъчно на брой положения, резултатът можеше да е далеч по-изразителен в наша полза. Хубаво е, че създаваме положения, ще дойде време и ще започнат да влизат и повече, но за нас важна е победата. Докато момчета са отдадени и играят с настроение, ще набираме инерция. Все пак сме здраво стъпили на земята, знаем си възможностите, знаем какъв отбор сме. Искаме да се израдваме на победата и от утре да започнем да се готвим за следващия мач", коментира след срещата старши-треньорът на "Марек" Танчо Калпаков.
Наставникът на "Бдин" Венцеслав Иванов разбираемо бе разочарован от резултата:
"Както става във футболната игра, като не си вкараш положенията, а противникът вкара повече от теб, губиш мача. Видяхте, имахме доста ситуации, двубоят беше с поделено преимущество, но нашите ситуации бяха по-чисти. Не можахме да си реализираме ситуациите и този злощастен гол, при който топката премина през доста хора, предопредели изхода на срещата. Не мога да кажа, че сме били стъписани, просто играхме срещу добър противник, който бяхме наясно как развива играта си. С изключение на първите няколко минути, в които имаха някакви ситуации, след това доста добре нашият отбор стоя и развихме доста успешни атаки. Това е добре от една страна, но вече трябва да започнем да ги вкарваме, защото като не вкараш гол, това натежава и не можеш да печелиш точки. Надявам се да успеем да вдигнем чисто психологически момчетата за следващия мач. Играем добре, не мога да кажа, че някой от отборите досега ни е надиграл. Но днес мачът беше на надлъгване - който вкара гол, печели. Видяхте колко близо бяхме ние, надявам се следващият мач да се получи."
Треньорът на "Бдин" коментира и големия брой картони, показани от главния съдия:
"Миналият мач получихме дузпа за "неправилно дишане" в петата минута, което предвещава мача. След това в 27-ата минута фал, без да има съприкосновение между играчите. За днес какво да кажа? Не мисля, че този мач заслужаваше толкова картони. Съдията не мереше с еднакъв аршин, но както и да е, жив и здрав да бъде..."
След тази среща "Марек" е със 7 точки на трето място във временното класиране, а "Бдин" е на 16-а позиция с една точка от три мача. Следващата събота, 5 август, бдинци отново са домакини. От 18 часа на стадион "Георги Бенковски" гостува "Беласица" /Петрич/.
29.07.2023, 22:17 часа
703 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha