Наши и сръбски изпълнители ще веселят жителите на селата от община Георги Дамяново през август

Наши и сръбски изпълнители ще веселят жителите на селата от община Георги Дамяново през август Серия от празници на Балкана ще се проведат през август в населени места в община Георги Дамяново.
Всяка събота, от 5 до 26 август, ще има веселие. Стартът се дава тази събота в Говежда. В 19 часа пред читалището започват изпълненията на самодейци от читалището, от Бързия, Бели мел и Горно Церовене. Гост – изпълнители са Ива и Велислава Костадинови.
На 12 август е празникът на село Дълги дел. Той се провежда в местността „Младенин вир”. На обяд, в 12 часа, започва програмата на фолклорни групи от общината и Долно Белотинци. Оркестър „Сити Бенд” от сръбския град Зайчар ще допринесе още за настроението на празнуващите.
Кулминацията на празниците в Георги Дамяново е на 19 август в Копиловци. На сцената  при хижа „Копрен”, от 18 часа, започват изпълнения на самодейни състави от общината и село Кутово, община Видин. Градусът на настроението ще повдигнат сръбската звезда Бобан Здравкович, Нелина и Хари Христов & Бенд. Обикновено там се събират близо 3000 души от цялата страна.
На 26 август е празникът на Дива Слатина. От 19 часа на центъра на селото ще има изпълнения на самодейни състави от община Георги Дамяново.
„Заповядайте на празниците на Балкана в община Георги Дамяново, заедно да се насладим на красотата на природата и заедно да се насладим на изпълненията на самодейците и певците от България и Сърбия”, прикани кметът Нина Петкова.
31.07.2023, 15:14 часа
516 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha