За пореден път: Чалга до дупка на панаира във Видин

За пореден път: Чалга до дупка на панаира във Видин За поредна година традиционният видински панаир ще бъде превзет от чалга, става ясно от публикуваната от общината програма. Кметът Цветан Ценков е решил да облъчи населението с мазни ритми по време на събитието, което иначе е със 100-годишна история. 
Панаирът ще се проведе от 18 до 26 август. Всяка вечер от бившето военно поделение, в близост до крепостта „Баба Вида“, ще се чуват люти кючеци. Сред поканените изпълнители преобладават такива от западната ни съседка. На сцената глас ще извият сръбските звезди Миле Китич, Драгана Миркович и Бобан Здравкович, както и родните по-фолк фурии Меди и Камелия. 
За цвят в програмата е включен и Тото от СкандаУ. Ценков се е сетил, че има и хора, предпочитащи по-тежка музика, и е поканил и рок група. За да не изневерява на стила си все пак, това е бандата от бивша Югославия Divlje jagode.
Много кметове у нас от години избраха да елиминират чалгата на подобни изложения, чиято цел всъщност е представянето на продукцията на местни производители. Цветан Ценков обаче продължава да живее в миналото, което личи и от състоянието на града, който е най-бедния у нас и в целия Европейски съюз. 
Вместо да вложи средства в подобряване на инфраструктурата, привличане на инвеститори и разкриване на работни места, той решава да пилее парите на данъкоплатеца за пищни чалга събития, верен на принципа, че като няма хляб, поне да има зрелища! 
02.08.2023, 08:40 часа
9088 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha