Община Лом: Няма как да се продава площад „Нечаев“

Община Лом: Няма как да се продава площад „Нечаев“ От общината в Лом излязоха с право на отговор за случая с площад "Нечаев".
Публикуваме текста без редакторска намеса:
"Няма „пладнешки грабеж“, няма „брутална схема“, няма „процедурни хватки“ за отнемане на публична общинска собственост... Има манипулативни твърдения, които целят да заблудят обществеността на град Лом. Става въпрос за публикацията  „Пладнешки грабеж! Съветници осуетиха брутална схема на кмета на Лом Георги Гаврилов в полза на заместника му Стефан Панталеев“ и разпространена във фейсбук.
Опитите да се внуши, че при ликвидирането на съсобственост между Община Лом и фирмата „АДИС-ПРО“ ЕООД, която е собственик на бившия комплекс „Трансимпекс“, Общината щяла да бъде ощетена и едва ли не, щял да бъде „продаден“ площад „Нечаев“, са безпочвени. НАПРОТИВ, ЦЕЛТА НА ОБЩИНАТА Е ДА ОТНЕМЕ СЪСОБСТВЕНОСТТА ОТ ФИРМАТА ВЪРХУ ПЛОЩАДА.
Преди стартиране на въпросната процедура, половината Дунавски парк заедно с площад „Нечаев“ бяха съсобственост на Община Лом и фирмата, закупила бившия хотел „Трансимпекс“. Това създава проблеми за Общината, свързани с искането на разрешение от фирмата собственик на хотела за всякакви действия свързани със стопанисването на Дунавския парк.
След иницятива от страна на Общината, собственикът се съгласи техния дял да бъде оформен около сградата на хотела, като самостоятелен имот и да се пристъпи към доброволна делба.
Същите тези общински съветници, които на три пъти гласуваха „против“, преди това на три пъти гласуваха „за“ стартирането на процедурата – за изработването на ПУП – частично изменение на план за регулация, за урегулирани поземлени имоти, за ликвидирането на съсобствеността.
Въпросните 651 кв.м са одобрени от Общинския съвет за прилежаща част към сградата на комплекса и близката до нея фитнес зала и се намират от западната част на сградите, а не от източната, където е площад „Нечаев“. Същите допълнителни прилежащи части не са били обект на проекта за обновяване на Дунавския парк и през тях минава важна инфраструктура на комплекса като кабели с високо напрежение и ВиК.  
С отказа си да гласуват довършване на процедурата, съветниците оставят нещата по старому и фирмата продължава да е съсобственик на половината Дунавски парк, който включва и площад „Нечаев“."
03.08.2023, 15:44 часа
1146 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha