Наградиха призьорите във фотоконкурса на РИОСВ-Монтана „Пазете Дунав син“ /снимки/

Наградиха призьорите във фотоконкурса на РИОСВ-Монтана „Пазете Дунав син“ /снимки/ С грамоти и предметни награди са отличени участниците, изпратили най-добрите фотографии в конкурса „Пазете Дунав син“, който РИОСВ – Монтана организира по повод ежегодното отбелязване на Деня на река Дунав 29 юни:
1. Групова фотография със заглавие „Обитателите на река Дунав днес“, предоставена от ученици от Общински ученически клуб „Екология и опазване на околната среда“, гр. Лом, на възраст 15 – 19 год.;
2. Николай Каменов, 12 год., гр. Лом, фотография със заглавие „Улов от бъдещето“;
3. Групова фотография със заглавие „Нашето послание към теб, Човеко“, предоставена от ученици от 9 – 12 клас на Профилирана гимназия „Найден Геров“, гр. Лом.
Основната цел на конкурса е чрез творчеството си децата и младежите да изградят позитивно отношение към природата и опазването на реките. Тазгодишното мото на кампанията - „Пазете Дунав син“, изразява връзката на живеещите в Дунавския басейн с тяхната река. С кампанията се засвидетелства важният принос на реките към икономиката, околната среда и културата. Тя насърчава живеещите в Дунавския басейн да бъдат активни в опознаването на река Дунав и притоците й.
04.08.2023, 15:02 часа
304 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha