CNN: Владимир Путин ще бави войната, докато Доналд Тръмп спечели изборите

CNN: Владимир Путин ще бави войната, докато Доналд Тръмп спечели изборите Американският телевизионен канал Си Ен Ен, позовавайки се на четири източника от администрацията на САЩ, съобщава, че Владимир Путин възнамерява да проточи войната в Украйна до президентските избори в края на 2024 г. Според материала руският президент се надявал, че Доналд Тръмп ще спечели тези избори - или може би друг републиканец, който няма да бъде толкова активен в подпомагането на Украйна.
Това, според канала, ще доведе до засилване на позицията на Русия в евентуалните преговори.
"Путин знае, че Тръмп ще му помогне. Така, както украинците и нашите европейски партньори знаят това," казва един от източниците на Си Ен Ен. "Така че въпреки че не сме видели нищо категоричнопо този въпрос, всички мислят за това."
Европейски дипломат е казал на източника на канала, че опитът да се "протака" войната в Украйна до изборите в САЩ "е планът на Путин".
Припомняме, че Доналд Тръмп, въпреки новите наказателни обвинения срещу него, е фаворитът на Републиканската партия на президентските избори през 2024 г.
Неговият партиен съперник, бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи, посети Украйна днес и каза, че помощта на САЩ за Украйна трябва да остане същата.
05.08.2023, 13:16 часа
540 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha