Заради ситуацията в педиатрията на МБАЛ "Христо Ботев"-Враца: Насрочиха среща със здравния министър д-р Христо Хинков

Заради ситуацията в педиатрията на МБАЛ "Христо Ботев"-Враца: Насрочиха среща със здравния министър д-р Христо Хинков След проведената дискусия на 4 август със заинтересованите страни относно казуса с отделението по педиатрия в МБАЛ - Враца, областният управител Надя Донкинска проведе среща с изпълнителния директор на здравно заведение д-р Кети Ценова, директора на Регионалната здравна инспекция – Враца, д-р Орлин Димитров, Петя Долапчиева - заместник-кмет на община Враца, представителя на Българския лекарски съюз д-р Бисер Тодоров и заместник-директора на РЗОК д-р Елза Петкова.
В този формат бяха дадени предложения и поети ангажименти, които да помогнат в краткосрочен и дългосрочен порядък за решаване на казуса. Същите съвместно, с  предложените становища от държавни структури своевременно са изпратени в Министерството на здравеопазването.
Насрочена е среща с проф. д-р Христо Хинков Министъра на здравеопазването и с д-р Нели Нешева, председател на борда на директорите.
Целта на срещите е да се намерят конкретни и надеждни решения, които ще доведат до по-добро функциониране на здравните услуги в МБАЛ - Враца и ще осигурят непрекъснат достъп до качествена здравна грижа за децата в региона.
08.08.2023, 15:00 часа
1069 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha