Само 10 души излязоха на протест срещу домашното насилие във Видин

Само 10 души излязоха на протест срещу домашното насилие във Видин Около 10 души души се събраха на протест във Видин, с който подкрепиха жертвите на домашно насилие и поискаха адекватна законова рамка вчера. 
"Макар и малко, ще продължаваме да настояваме за адекватни промени в Закона за защита от домашното насилие и по-строги наказания", каза един от организаторите Камелия Илиева и допълни, че е парадоксално на протеста в подкрепа на момичето от Стара Загора да дойдат стотици, а сега, когато имаме случаи на насилие във Видин, искащите справедливост, да се броят на пръстите на двете ръце.
"Много е тъжно, защото много бързо се забрави за този случай, а имаме и още два случая от Видин. С това се доказва, че не сме толкова съпричастни, колкото се показваме в социалните мрежи. Да дойдем пет човека буквално е много тъжно. Особено на фона на предишния протест. Важното е, че и тези, които са тук, знаят за какво са тук и това ни радва, независимо колко хора сме", допълни тя.
Припомняме, че на 31-ви юли гражданското си недоволство изразиха стотици видинчани, които се събраха на протеста пред съдебната палата във Видин. 
09.08.2023, 09:27 часа
408 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha