След убийството: Управляващите се заканиха с реформа на службите още наесен

След убийството: Управляващите се заканиха с реформа на службите още наесен Още през септември ПП-ДБ ще внесем отново законопроектите за подобряване на работата на българските служби за сигурност и освобождаването им от чужди зависимости.
Това обяви в своя фейсбук профил съпредседателят на ПП Кирил Петков по повод убийството на Алексей Петров. В публикацията си той дава да се разбере, че според него в момента службите не работят ефективно. 
"Националната сигурност не може да остане само като заглавие на една от тях, а трябва да бъде основна задача и приоритет. Време е за спешни и дълбоки реформи. Ще работим заедно с правителството да постигнем истински и бързи резултати", пише Петков. 
"Абсолютно неприемливо е през 2023 г. в България да има показни убийства. Нито е приемливо чуждите служби за сигурност да откриват българи - руски шпиони в Обединеното Кралство, докато ние научаваме за пореден път от медиите. Нито безучастно да слушаме за поредните ужасяващи хроники за убийства и насилие. Всичко това говори за нуждата от спешна реформа в сектор сигурност", казва още бившият премиер, но не коментира по същество случилото се с Алексей Петров.
16.08.2023, 18:02 часа
1053 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha