Международна мафия или нескрити апетити за власт убили Алексей Петров

Международна мафия или нескрити апетити за власт убили Алексей Петров Версиите за убийството на Алексей Петров са много и най-различни, както многолик бе и животът му. Според някои той е разполагал с чувствителни данни за прокурори, съдии и политици, както бе случая и с Къро, които е трябвало да бъдат заличени. Други са убедени, че миналото му го е застигнало. Лансира се и версията, че има общо с личното разследване на Алексей Петров срещу застрахователни измами в Италия, които са спонсорирали тероризъм и трафик на хора.
Коментатори и експерти са единодушни в едно - че Алексей Петров е ликвидиран от професионалист, който е дошъл от чужбина и е бил с нерегистрирано (непроследимо) оръжие. Според ченгета обученият килър е бил в страната само за часове, най-много ден. Това навежда разследващите на хипотезата, че е възможно убийството да е свързано с едно лично разследване на Алексей Петров за застрахователни измами за десетки милиони в Италия. С парите от схемите, които източвали застраховки от наши фирми в Италия, както самият Петров твърдеше пред медиите у нас, е възможно да е финансиран международен трафик на оръжия и тероризъм. Алексей Петров разполагал с информация и данни от разследването в Италия, че част от потока от тези пари е насочен към Молдова. През тази държава, която е един от най-интензивните пътища на мигрантите, е доказано, че се движат и престъпни групи. Също така т.нар. Трактор разполагал с доказателства за заведени дела от български застраховател за 30 млн. евро, за 50 млн. евро. срещу измамници в Италия. По този случай в момента има досъдебно производство в Неапол.
"Най-честите измами са, ако има имуществена вреда по автомобила, в сервиза да се надпишат повече повреди по автомобила. Ако става дума за здравни проблеми на шофьора, тоест неимуществени вреди, да се напише, че е пострадал повече. Това нито го прави човек от сервиза, нито лекар от болница, а се фабрикуват документи. Това е лекият вариант. Тежкият е - фабрикува се по принцип ПТП, което не се е случило реално. Откраднати са данни на италианец или на италиански гражданин и на български, използват се, фабрикува се и след това се предявява иск." Това каза самият Петров пред медии в края на миналата година. С такива схеми са източени близо 100 милиона по неофициални данни.
Разследващите в момента проверяват съмнителни субекти, които скоро са влезли в страната и са излезли от нея непосредствено след убийството.
Друга версия за ликвидирането на Петров са неразчистени стари сметки от миналото. Става въпрос за периода около 2000 г., когато се разпределяха сериозни капитали. Петров влезе в сериозен конфликт с фигури от подземния свят.
"От една страна става въпрос за пари, също става въпрос за его и става въпрос за това, че когато двама души, които имат възможност да организират подобни неща и мокри поръчки, ситуацията е такава, че единият от тях трябва да изпревари другия, така че за мен това е много очаквано нещо и причините за него са в миналото", коментира разследващият журналист Слави Ангелов.
18.08.2023, 14:50 часа
1641 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha