Нови разкрития за екзекуцията на Алексей Петров: Килърите избягали в посока Монтана /видео/

Нови разкрития за екзекуцията на Алексей Петров: Килърите избягали в посока Монтана /видео/ Полицията проверява и информация, че извършителят на убийството на бизнесмена Алексей Петров и неговият помагач са напуснали София в посока Монтана, като са минали през Петрохан, научи агенция BulNews. 
Факт е, че в деня на разстрела проходът бе блокиран от полиция. Бе проведена мащабна акция, в хода на която е проверявана всяка кола. Смята се обаче, че извършителят и поръчителят на мократа поръчка са напуснали пределите на страната още същия ден.
По време на екзекуцията Петров и Михайлова са вървели сами по пътеката, а охраната на бившия съветник в ДАНС е била на метри зад тях. Гардовете казали, че Петров предпочитал да се движат на разстояние, за да не слушат разговорите му с треньорката по тенис.
Точно при изстрела телохранителите не са имали пряка видимост, което допълнително е улеснило наемникът. Той е бил с екипировка на байкър, за да не буди подозрение, тъй като този район на Витоша е едно от популярните места за планинско колоездене.
Така стрелецът можел да прикрие лицето си, като се дегизира с очила тип маска, боне и шапка или каска, каквито са характерни за маунтин байк.
Единият от куршумите, с които е улучен Алексей Петров, е минал през тялото му и е ранил вървящата успоредно с него Мирослава Михайлова. С другия куршум Петров е уцелен в главата, в областта на окото. 
Макар и ранена, Михайлова е събрала сили и е подала сигнал на 112 около 12,20 часа в сряда. Тя запазила съзнание около половин час и е успяла да даде точно описание на стрелеца.
От прокуратурата потвърдиха, че като свидетели се разпитват мъж и жена украински граждани. Те са били на разходка по това време също в района на заслона „Бай Кръстьо“.
По неофициална информация чужденците са видели Михайлова да пълзи по пътеката към павирания път за хижа „Алеко“. Оказали са й помощ, дали са й телефон, за да позвъни на полицията.
Думите й към оператора на 112 били: „Убиха Алексей Петров“, след което описала точното местонахождение.

18.08.2023, 16:16 часа
29707 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha