Да отворим сърцата си! Младеж от Врачанско спи под терасата на апартамент в София, има нужда от работа и дом /видео/

Да отворим сърцата си! Младеж от Врачанско спи под терасата на апартамент в София, има нужда от работа и дом /видео/ Млад мъж от Врачанско спи под терасата на апартамент в столичния квартал „Люлин“, научи агенция BulNews.
Павлин ще навърши 24 години през септември и си няма никого. Изоставен е още като бебе от майка си, а за баща си не знае нищо, нито дори дали е жив. Той е от Бяла Слатина, но е живял в дома в Борован, а след това до навършване на пълнолетие и в този в Бърдарски геран. Разказва, че след като навършил 18 години и трябвало да напусне преходното жилище. Така след редица трудности и смяната на много работни места се озовал под терасата на апартамент в „Люлин“.
"Майка ми ме е захвърлила още преди да мога да ходя. Баща си не го познавам. Не знам кой е и жив ли е въобще", споделя 23-годишният младеж.
"Спях и на гарата. Но там е много студено. После бях на друго място – на един строеж, ама и от там ме изгониха, защото вече го завършват и хората ще започнат да се настаняват.
Работя в една баничарница. Всичко съм работил - и крави съм гледал, и дърва режех на хората в Бяла Слатина, преди да дойда в София. Тук бях на един строеж, но не искам повече, защото е опасно. Качват ме на високото скеле, а от там един инструмент да изпуснеш и си затрил някого. Щях да убия един човек, без да искам. Щях да се самоубия така. Мислех си все, че ще падна и край!", казва Павлин.
"Не искам хората да ме съжаляват. Да ми дават храна, все едно, че съм починал.
Искам само да мога да работя, нищо друго. Ако може да имам една малка стая или нещо, но да съм близо до работата.
Едни хора, мафиотчета, искаха да теглят кредит на мое име. Не им позволих. Добре стана, че така направих, кой знае иначе какво щеше да се случи с мен. 
Важното е, че имам крака и ръце, да работя. Пожелавам си само по-малко млади хора да са в моята ситуация", разказва младият мъж.
Павлин мечтае да има само доходоносна работа и дом, в който да се прибира в студените дни, които предстоят.
Нека всеки, който има възможност, да отвори сърцето си и да помогне на младия мъж да води начин на живот, който всеки от нас заслужава.
19.08.2023, 08:50 часа
38326 1
Коментари

rrrr

19.08.2023, 19:59 часа
Е, за Украйна дарява всеки, за българче да се подкрепи да видим колко.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha