Украински дрон атакува руския град Курск, петима са леко ранени

Украински дрон атакува руския град Курск, петима са леко ранени Украински дрон атакува западния руски град Курск, като удари железопътна гара и рани петима души, съобщи губернаторът на областта, цитиран от Франс прес.
"Украински дрон нападна Курск", заяви в Телеграм Роман Старовойт. "Според предварителна информация се е разбил в покрива на сградата на гарата, а след това на покрива е избухнал пожар".
"Петима души бяха леко ранени от парчета стъкло", добави губернаторът.
Град Курск се намира само на около 90 км от границата между Русия и Украйна.
Кметът на Москва Сергей Собянин от своя страна съобщи в Телеграм, че дрон се е опитал да полети към Москва и че атаката е била осуетена от силите за противовъздушна отбрана. Кметът благодари на "военните за работата им".
Според руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС, дронът е бил засечен над Ступински район в Московска област, докато се е насочвал към столицата. Той е бил унищожен с електронни средства и се е разбил в безлюден район, без да причини жертви или щети, добави министерството, като осъди опита за "терористично нападение атака", за което обвини "режима в Киев".
ТАСС добави, че московските летища Домодедово и Внуково са били затворени за кратко. Внуково беше затворено за кратко през нощта, на фона на нападения с дронове, извършвани през последните месеци в Московска област.
И двете страни в конфликта, започнал през февруари 2022 г., напоследък съобщават за редовни нападения с дронове, докато Украйна води контраофанзива, за да си върне териториите под руски контрол.
20.08.2023, 08:48 часа
302 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha