Червен картон и автогол помогнаха на "Ботев" /Враца/ да вземе 3 т. в Благоевград /снимки/

Червен картон и автогол помогнаха на "Ботев" /Враца/ да вземе 3 т. в Благоевград /снимки/ "Ботев" (Враца) трудно победи с 1:0 като гост "Пирин" в мач от седмия кръг на efbet Лига, игран в Благоевград. Единственото попадение падна десетина минути преди края и бе автогол на Илиян Костов. Домакините играха с човек по-малко още от 14-ата минута, след като новото попълнение Аймен Суда бе изгонен.
И двата тима се намират в много слаба форма. "Орлетата" имат само една точка от всички пет мача, които са изиграли. От друга страна "Ботев" (Враца) има 3 точки, които дойдоха във втория кръг. Последваха четири поредни поражения, в които отборът допусна цели 12 гола. В последния кръг врачани бяха надиграни с 0:2 от ЦСКА – София.
Домакините започнаха по-активно срещата и в осмата минута можеха да открият резултата. Ударът по земя на Даниил Кондраков обаче се спря в гредата и попречи на украинеца да вкара.
В 14-ата минута обаче Пирин остана с човек по-малко. Аймен Суда настъпи лошо Момчил Цветанов и след преглед от ВАР първоначалния жълт картон се превърна в червен.
Въпреки това съвсем скоро "орлетата" направиха много голям пропуск. Хубав пробив на Борис Тютюков бе последван от отличен пас на много чиста позиция към Иван Тасев, но младокът не успя да уцели опразнената врата.
До края на първата част играта се изравни, а гостите не успяха да се възползват от численото си предимство. 
В началото на втората част гостите успяха да наложат натиск, като в 66-ата минута имаха отлична възможност да открият резултата. Браян Переа намери добре Марко Мажуга сам срещу вратаря, но стражът Максим Ковальов спаси с крак.
Така в 79-ата минута дойде попадение за "Ботев". Резервата Мартин Смоленски получи топката в наказателното поле и стреля. Топката се отклони в бранителя Костов и влезе във вратата.
До края на мача "Ботев" можеше да вкара още едно попадение, но вратарят отново спаси, а домакините така и не успяха да наложат натиск, за да потърсят точката.

"Пирин" 0:1 "Ботев" (Враца)
0:1 Костов (79-а)

Стартови състави:
"Пирин": 12. Ковальов, 25. Костов, 5. Бодуров, 38. Дюлгеров, 27. Върбанов, 4. Абу, 18. Минков, 11. Тасев, 17. Тютюков, 20. Суда, 10. Кондраков

"Ботев" (Враца): 34. Рубио, 4. Луис Фелипе, 20. Христов, 28. Кунде, 18. Барбоса, 17. Ивайлов, 77. Велев, 10. Георгиев, 7. Цветанов, 16. Тодоров, 19. Переа
25.08.2023, 21:08 часа
1732 3
Коментари

Гледал мача

26.08.2023, 17:51 часа
Отбор без никакви идеи в играта си, без заучени положения, без интелект, само едно подаване назад и на страни дори и коментатора го каза Ботев подават само назад и настрани, а отделно и технически некадърни, по разговорно му казваме Абичи.

Фен

26.08.2023, 09:35 часа
Като гледам има много играчи от титулярите, които няма да е лошо да се пращат да трупат игрален опит в Ботев-2, като Мажуга, Да Силва, Суарес , Спасчо и други няма нищо лошо Лудогорец също изпраща титуляри в дублирания си отбор да трупат опит

Ботев Враца

25.08.2023, 23:09 часа
Толкова слаб и некадърен отбор не съм виждал до сега, мога да се хвана на бас, че Ботев ща са един от сигурните изпадащи, или бараж в най добрия случай, дори Хебър който ни беше абонат е на светлини години пред нас и то само за 1 година
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha