Американски депутати са против одобряване искането на Киев за допълнително финансиране

Американски депутати са против одобряване искането на Киев за допълнително финансиране Американският сенатор Дж. Д. Ванс (R-Охайо) и представителят Чип Рой (R-Тексас) в Камарата на представителите на САЩ смятат, че законодателите не трябва да одобряват искането на Киев за допълнително финансиране, докато администрацията не им изясни политиката си за украинския конфликт, съобщи вестник "Политико".
Ванс и Рой са „призовали колегите си да подпишат писмо, с което отказват да подкрепят допълнителна военна помощ за Украйна“ и изискват Белият дом да изясни бъдещите си планове.
"Каква е нашата стратегия и какъв е планът на президента за излизане от сегашната ситуация? Одобряването на това искане, без да знаем отговорите на тези въпроси, би било абсурдна оставка от неговите задължения в Конгреса. Поради тези и други причини ние са против допълнително финансиране конфликт в Украйна“, писмото ще бъде изпратено до ръководителя на Службата за управление и бюджет на Белия дом Шаланда Йънг. „Американският народ има право да знае за какво се харчат парите му“, следва от писмото, с което Politico разполага.
На 10 август администрацията на Вашингтон поиска от Конгреса като допълнителни разходи от федералния бюджет през фискалната 2023 г., която приключва в САЩ на 30 септември, 13 млрд. USD за спешна военна помощ на Киев, както и 8.5 млрд. USD за подпомагане Украйна и някои други страни в икономическата сфера.и сигурност. Както подчерта в тази връзка руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, искането на Белия дом демонстрира желанието на Вашингтон да помогне на Киев „до последния украинец“, но опитите на американската страна да победи Москва са обречени на провал.
26.08.2023, 15:13 часа
386 1
Коментари

наливайте

26.08.2023, 18:44 часа
наливайте масло в огъня проклети янки долно племе ! войни да има , че да върви търговийката с оръжия , проклетници боклуци планетарни !!! да ви се върне доста повечко , отколкото умряха от железата ви по света ! простаци проклети !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha