Съветници от Враца с предложение: Детските градини да не затварят през лятото, Петя Долапчиева – „Няма как“

Съветници от Враца с предложение: Детските градини да не затварят през лятото, Петя Долапчиева – „Няма как“ Съветници от Враца се обявиха против практиката детските градини в града да затварят врати за цял месец през лятото. Ресорният зам.-кмет Петя Долапчиева обаче бе категорична, че това няма как да се случи.
Въпросът беше повдигнат от Момчил Младенов, който бе подкрепен от Христо Христов и Владислава Лакова. Те се обединиха около идеята, че родители се оплакват от сериозни затруднения през лятото. Повечето от тях нe могат да си позволят да отсъстват от работа цял месец и се налага да бъде ангажирано цялото семейство. Вместо да почиват заедно, членовете на фамилията си разпределят отпуските така, че да има кой да се грижи за детето през лятото. 
Друга възможност пред затруднените родители е записването на частна детска градина, което обаче струва почти цяла заплата.
Зам.-кметът по образованието Петя Долапчиева заяви, че влиза в положение на затруднените семейства. Тя уточни, че в момента затворилите детски градини в града са едва 3 на брой – 1 заради ремонт и 2 – заради недостиг на деца. Останалите предлагат сборни групи през лятото, като всяко едно от децата обаче трябва да почива поне месец. Това се налага, за да могат учителите да се възползват от годишния си отпуск, което няма как да стане през учебно време, за да не се възпрепятства учебният процес. 
Ремонтните дейности също няма как да се извършват, докато децата са в сградата.
29.08.2023, 13:30 часа
8233 3
Коментари

Алонсо

29.08.2023, 19:11 часа
Макя им дееба грозна само пари знаат къ да лапат, тоя град само за пенсионери стаа

Амале

29.08.2023, 15:35 часа
Преди можеше. Сега няма как. Долапа трябва малко да си размърда ..., каквото има? Преди почиваха по 15 дни и то не всички!!!

М

29.08.2023, 14:51 часа
Да дойде Долапчиева да ми гледа детето! Като няма как, нека направят дежурна градина, която децата да посещават. Има семейства, който не разполагат с баби и дядовци.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha