Заради лошото състояние на важен път: Жители на монтански села организираха протест /снимки/

Заради лошото състояние на важен път: Жители на монтански села организираха протест /снимки/ Протест срещу лошото състояние на пътя, свързващ 10 от 13-те населени места в община Георги Дамяново, се проведе в село Меляне, научи BulNews.
Между 150 и 200 души се събраха на площада, след това пътят бе затворен за около 45 минути, като хората се разграничиха от опитите недоволството им да бъде политизирано, обясни Вилма Димитрова, жител на Меляне:
"На следващото ни събиране със сигурност няма да позволим да присъстват политиците и да започнат да политизират нещата и да обвиняват правителства, служебни и т. н. Защото те де факто го превърнаха в пиар кампания, иззеха нашите неща, започнаха глупости. Ние почти стояхме настрани. Достатъчно беше, че хората казаха, че не искат да се занимават с политика в момента, а искат асфалт и пътища."
Шосето от Гаврил Геново до Дълги Дел е основна пътна артерия за община Георги Дамяново. Част е от републиканската пътна мрежа, но не e ремонтирано основно повече от 40 години. За лошото му състояние жителите на общината уведомили институциите още в началото на юли. Категорични са, че няма да спрат до тук и предстои да решат какви ще са следващите им действия.
02.09.2023, 14:00 часа
1259 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha