Съдът реши: Две години затвор за младеж, пребил и ограбил баба в Белослатинско

Съдът реши: Две години затвор за младеж, пребил и ограбил баба в Белослатинско Районен съд – Бяла Слатина постанови ефективна присъда от две години „лишаване от свобода“ на младеж, пребил и ограбил възрастна жена. 
Случаят е от 26 декември миналата година в Бъркачево. Тогава 22-годишния Я.Я. от Оряхово бил в заведение в белослатинското село. След като употребил алкохол, около 23 часа проникнал в дома на 82-годишна жена с инициали В.Д.. Бандитът започнал да я налага, като я удрял с ръце в областта на гърдите, блъскал я е и я е душил, с което й е причинил лека телесна повреда.
Така младежът отнел от владението й сумата от 3 560 лв., както и мобилен телефон с поставена в него СИМ карта. 
По искане на подсъдимия и неговата защита делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият призна изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да намали наложеното наказание с една трета. Първоначалното наказание, определено от съда за това престъпление е три години „лишаване от свобода“, което след редукцията определя наложеното наказание за Я. Я. да е две години „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим. Пострадалата В. Д. в това съдебно производство не е предявила граждански иск.
Мотивите към присъдата ще бъдат изготвени от съда в законоустановения срок.
Присъдата на Районен съд – Бяла Слатина може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Враца.
 
08.09.2023, 12:27 часа
1195 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha