Браво! Разкриха няколко кражби на пари и вещи във Врачанско

Браво! Разкриха няколко кражби на пари и вещи във Врачанско Разкриха няколко кражби на пари и вещи във Врачанско, съобщиха от областната дирекция на МВР.
В РУ-Враца е била образувана преписка по повод подадена жалба от жител на града под Околчица, който е заявил, че на 12 август около 10.10 часа, неизвестно лице е извършило кражба на мобилния му телефон от тоалетна в магазин.
От проведени оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че съпричастен към извършеното деяние е 53-годишен мъж от село Галатин.
Телефонът е предаден доброволно с протокол.
Ченгетата успели да разкрият и 24-годишен апаш от Враца, задигнал мъжки портфейл с лични документи, две банкови карти и сумата от 310 лева. Кражбата е била извършена от незаключен автомобил "Фолксваген Пасат", паркиран в града, за времето от 20 часа на 6 септември до 8 часа на следващия ден. 
Вещите, предмет на кражба, са били предадени доброволно, а парите били похарчени за лични нужди.
Образувано е досъдебно производство.
В четвъртък е била постъпила жалба от жителка на село Габаре, която е заявила, че на 5 септември около 20 часа, неизвестно лице след преминаване през отворена врата на къщата й е отнел противозаконно велосипед на стойност 100 лева.
След проведени издирвателни мероприятия, униформени открили съпричастния към извършеното деяние - 18-годишен жител на населеното място. Велосипедът бил намерен и върнат на собственичката.
20-годишен младеж е бил заловен, след като на 20-21 юни е извършил кражба на два телефона от дома на жена в Роман. Мобилните апарати били открити и ще бъдат върнати на притежателката с протокол за доброволно предаване.
На 27 август е била депозирана жалба от мездренчанин, който е заявил, че за времето от 2 до 5 часа предишната нощ, неизвестен извършител е задигнал колелото му, което е било оставено без надзор до игрална зала в железничарския град.
По време на акция, полицаи направили проверка на частен дом, обитаван от 20-годишно момче, като в избено помещение е бил намерен велосипедът, обект на престъпление.
 
Снимката е илюстративна.
09.09.2023, 12:13 часа
1855 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha