Лиа Шъткивър - жената със секси тяло, която е рекордьор на Гинес по скоростно ядене /снимки/

Лиа Шъткивър - жената със секси тяло, която е рекордьор на Гинес по скоростно ядене /снимки/ За много хора храненето е наслада, ритуал, култура - все неща, които изискват да отделим време на процеса, да оценим вкусовете, които се разтапят в устата ни, да полюбопитстваме за произхода на това, което консумираме и как се приготвя то. За 33-годишната Лиа Шъткивър обаче храненето е... надпревара.
Точно така, британката професионално се занимава с това да изяжда различни храни за рекордно бързо време и е наистина добра. Толкова, че вече има постигнати над 20 рекорда, които са описани в Книгата на рекордите на Гинес.
Страстта ѝ към това, което прави, я кара и да организира онлайн събитие, в което да вземат участие възможно най-много хора, които едновременно да вечерят традиционната за англичаните риба с пържени картофи (fish and chips). И успява да събере 331 човека.
Всъщност желанието на Лиа Шъткивър да се занимава професионално със скоростно ядене се появява, когато се натъква на LA Beast в Книгата на рекордите на Гинес. Тогава той вече е шампион в тази категория и британката решава, че иска да се състезава именно в нея, въпреки че това би означавало конкуренцията ѝ да са предимно мъже.
А постиженията на Лиа действително са впечатляващи. И за да подкрепим това твърдение с факти, даваме няколко примера, които фигурират в сайта на Рекордите на Гинес.
Най-бързото ѝ време за изяждане на три мариновани яйца - 7.80 секунди
Най-бързо то ѝ време за изяждане на мъфин (без ръце) - 21.95 секунди
Най-бързо то ѝ време за изяждане на три пая - 52.21 секунди
Най-бързо то ѝ време за изяждане на една краставица - 27.16 секунди
Най-бързо то ѝ време за изяждане на хот дог (без ръце) - 18.15 секунди
Най-бързо то ѝ време за изяждане на банан (без ръце) - 20.33 секунди
При рекордите, които е поставяла за една минута пък, Лиа Шъткивър може да се похвали, че поглъща 301 грама пролетни рулца, 10 наденички, 23 кисели краставички и 10 домата.
Самата тя обаче определя два свои рекорда като любими. Единият е този, за който изяжда цял Chocolate Orange (150-грамов шоколад с формата на портокал) само за 57.14 секунди. И в това време тя успява дори и да разопакова лакомството. "Чувството, което изпитах след счупването на този рекорд, ме накара да се почувствам по начин, който не мога да обясня, но промени траекторията на живота ми", споделя Лиа.
Другото ѝ любимо постижение е и най-предизвикателното, което е правила досега. Тя успява да изяде 10 понички с пълнеж от сладко за три минути, но с уловката да не облизва устните си, нито дори веднъж. "Не осъзнавах колко инстинктивно е да оближеш устните си", признава шампионката.
А рекордът, при който открива нещо ново за себе си, е този за най-бързо изяждане на мариновани яйца, който прави на снимачната площадка на британското телевизионно шоу Battle of the Super Eaters. Именно тогава тя разбира, че може да поглъща яйцата цели, без изобщо да ги сдъвква.
След цялата тази любопитна информация за Лиа Шъткивър и умението ѝ да яде толкова скоростно, вероятно мнозина биха се зачудили защо го прави. И тя има отговор на този въпрос: "Чупенето на рекорди на Гинес за мен означава, че има истинска стойност в това да бъдеш уникален и това е нещо красиво."
12.10.2023, 09:00 часа
795 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha