Кметът на Царево: Веднага трябва да започне укрепването на стената на язовир „Потурнашки“

Кметът на Царево: Веднага трябва да започне укрепването на стената на язовир „Потурнашки“ „Трябва веднага да започнат дейности по укрепването на стената на язовир „Потурнашки“ в района на Царево". Това съобщи кметът на града Георги Лапчев след първоначалния оглед на обекта.
„Стената не се е скъсала, но откосът, който следва след нея, вече не съществува“, посочи той и допълни, че откосът е отмит в резултат на няколко часа теч на вода.
Хидроинженери пристигнаха в Царево и започнаха обследването на два язовира в района на града - „Хаджи Яне“ над село Лозенец и по-големият „Потурнашки“. Николай Лазаров констатира, че състоянието на стената е компрометирано.
„Това означава, че при подобен неблагоприятен валеж има вероятност стената вече да се скъса“, заяви той. „Самото съоръжение е издръжливо, просто ще се възстанови язовирният комплекс“, поясни хидроинженерът.
Двата язовира бяха изпразнени след наводнението на 5 септември. Язовирите са общински и са отдадени на концесионери. Основната им функция е да задържат водосбора при проливни дъждове.
12.09.2023, 16:46 часа
410 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha