Разследват смъртни случаи в дом за хора с деменция, работил без лиценз

Разследват смъртни случаи в дом за хора с деменция, работил без лиценз Разследват смъртни случаи в дом за хора с деменция, който работи без лиценз, предава bTV. Окръжната прокуратура в Плевен се е заела със случай с починала 94-годишна жена, настанена в частен център за пълнолетни с деменция в плевенското село Изгрев.
Случаят е от средата на април. Няколко дни след смъртта на жената синът ѝ подава сигнал в полицията, а след това входира жалба и в прокуратурата. Проверка на Агенцията за качество на социалните услуги установява, че дружеството работи без лиценз за социална дейност от 2020 година.
Страдащата от деменция жена е настанена в центъра през ноември миналата година. Пет месеца по-късно синът взема тялото на майка си, покрито с рани с диаметър 20-30 сантиметра.
Центърът за хора с деменция съществува в Изгрев от 2019 г. Дейността му трябва да се контролира от Агенцията за качество на социалните услуги. Оттам увериха, че домът е проверяван и дори е съставен акт за 7000 лева, който обаче не бил връчен, тъй като собственикът на дружеството не бил на място по време на проверката.
Само от началото на тази година починалите там потребители са 9, заявиха за bTV от кметството на село Изгрев.
13.09.2023, 10:36 часа
611 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha