Полицаи от Монтанско с мащабна спецакция, разкриха редица престъпления

Полицаи от Монтанско с мащабна спецакция, разкриха редица престъпления На 13 септември на територията на област Монтана е проведена специализирана полицейска операция за ефективно противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони. В хода на акцията са извършени проверки на 131 МПС, 230 човека, 76 лица от криминален контингент и 16 техни сборища, 17 търговски обекта, 13 питейни и увеселителни заведения, 12 заложни къщи, 8 автоморги, сервизи и депа, 6 пункта за черни и цветни метали. Регистрирани са 7 престъпления, образувани са 2 досъдебни производства. Едно лице е задържано по Закона за МВР. Съставени са 17 предупредителни протокола по ЗМВР, 25 акта за административни нарушения и 19 фиша по ЗДвП.
Разкрити са редица престъпления на територията на РУ-Лом. Намерен е газ-сигнален пистолет револвер, кал. 9 мм. Оръжието било без предпазна муфа и сериен номер. То е иззето от жилището на 29-годишен жител на село Княжева махала.
По „горещи“ следи е установен 64-годишен жител на Расово, който противозаконно е отнел 510 лева от товарен автомобил в селото. Откраднатите пари са върнати на собственика. 
По време на акцията е разкрит 39-годишен рецидивист от село Медковец, проникнал в частен дом в Лом, откъдето извършил кражба на винтоверт и парична сума. През месец август проникнал и в друг частен имот в крайдунавския град, откъдето задигнал стабилизатор, захранващ рекордоман на къщата, захранващи кабели на електрическа готварска печка "Раховец", телевизор и ел. радиатор.
По „горещи“ следи е разкрит 41-годишен от село Крива бара, който през летните месеци противозаконно отнел различни по вид вещи и желязо от необитаем имот във Василовци. 
Установен е и 37-годишен от видинското село Ружинци, проникнал в две къщи във Василовци и Дъбова махала, откъдето откраднал 2 велосипеда. Откраднатите вещи са върнати на собствениците. 
Акт по Закона за горите е съставен на жител на село Василовци за съхранение на незаконна акациева дървесина
Криминалисти са установили криминално проявен извършител на кражба на охранителна камера, монтирана на фасадата на гараж в Монтана
Разкрити са престъпления и на територията на районното управление в Берковица. 
Униформени са установили 22-годишен жител на кв. „Раковица“, откраднал дамски златен пръстен, с тегло от 1.75 грама, от лек автомобил, собственост на софийски жител. Колата е била паркирана пред болнично заведение в Берковица. Златният пръстен е намерен, иззет и върнат на собственика.
По време на акцията е намерен и 0.140 кг ситно нарязан, насипен тютюн без платен акциз е иззет от частен дом във Вършец.

*Снимката е илюстративна
14.09.2023, 14:42 часа
1360 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha