Дигиталният хъб във Враца осигурява работа на млади програмисти от Математическата гимназия

Дигиталният хъб във Враца осигурява работа на млади програмисти от Математическата гимназия Ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ ввъ Враца, които са дуална форма на обучение по специалността „Приложно програмиране“ ще развиват своите умения в реална работна среда.
Хъбът ще осигури работа на 26-те гимназисти, които в рамките на две години ще работят на трудов договор по ключови проекти в сферата на информационните технологии.
Кметът Калин Каменов приветства възпитаниците на Математическата гимназия и ги призова да бъдат отговорни и да не се отказват пред трудностите. „Работата в Дигиталният хъб Ви предоставя възможност както за трупане на опит и професионален стаж, така и за работа по проекти, които ще допринесат за това Враца да бъде „умен“ град. Вярвам, че ще бъдете съвестни служители, а Вашите креативни идеи ще са в основата на бъдещото развитие на общия ни дом!“ – каза още Каменов.
Управителят на компанията „Leadvision”- Мирослав Петров запозна учениците с основните им задължения и ги увери, че ангажираността им към възлаганите задачи ще им осигури възможност за реализиране в сектора на информационните технологии.
В рамките на събитието директорът на ППМГ "Акад. Иван Ценов“ Татяна Василева и експерт от РУО – Враца разясниха на родителите и гимназистите значимостта на дуалното обучение и възможностите за реализация на младите хора.
На срещата присъстваха още: заместник областният управител Николай Николов, представители на дигиталния хъб, ученици и родители.
14.09.2023, 15:07 часа
636 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha