Земеделци от Видин подкрепят националния протест

Земеделци от Видин подкрепят националния протест Земеделски производители от Видин ще се включат в обявения на 18 септември (понеделник) национален протест срещу решението на Народното събрание за прекратяване на ветото за внос в България на украинско зърно и земеделски продукти. В 10 часа те ще блокират движението на подхода за "Дунав мост 2", каза председателят на Видинския съюз на зърнопроизводителите Жечко Андрейнски.
"Ще присъстват много земеделски производители от различни браншове на селското стопанство - пчелари, от зеленчукопроизводството, градинари, животновъди и др. Тук са засегнати интересите не само на зърнопроизводителите, както се казва в едни изявления на Правителството, тук са засегнати интересите на всички земеделски производители в България. Основното искане е продължаване забраната за внос на украинско зърно, сухо мляко, млечни продукти, зеленчуци, плодове и т.н. И другото нещо - изплащане помощите за земеделските производители, предвидени за слънчогледа, което се бави вече над две години", каза още той.
"Земеделските производители са решени докрай да отстояват интересите на бранша", посочи Жечко Андрейнски. Той допълни, че протестът е и в защита интересите на българските потребители, тъй като, по думите му, цените на стоките в магазините не само няма да намалеят, какъвто мотив сега се посочва за вдигането на ветото, а дори ще се повишат./БНР
15.09.2023, 14:51 часа
420 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha