Тържествено и вълнуващо започна учебна година в община Берковица

Тържествено и вълнуващо започна учебна година в община Берковица На 15 септември за първи път прага на родното училище ще прекрачат 100 първокласници, с 10 повече от миналата година.
Първият учебен ден е специален и за децата от детските градини. Въпреки крехката си възраст, малчуганите още от сега с нетърпение очакват и се подготвят за деня, в който ще се срещнат с училището и букварчето. Децата в детските заведения тази учебна година са 401, като 241 са на 4, 5 и 6 години в предучилищните групи в детските заведения. Тридесет и две деца в задължително предучилищно образование се обучават в две от основните училища – в 4. ОУ „Георги С. Раковски“ и във 2. ОУ „Христо Смирненски“, където са обособени 3 подготвителни групи за 5- и 6-годишните подрастващи. Средищното 2. ОУ „Христо Смирненски“ приема ученици от населените места на община Берковица, като учебното заведение осигурява транспорт за своите възпитаници.
Кметът Димитранка Каменова присъства на откриването на учебната година в Профилирана гимназия "Д-р Иван Панов". Учебното заведение за 111-ти път отвори врати, за да посрещне своите ученици. Новата 2023/2024 учебна година беше открита от директора на образователната институция Григор Григоров. По традиция отец Евгени отслужи празничен водосвет за здраве и успех.
В словото си кметът призова учениците да се стремят към знания, да четат книги, да мислят творчески, за да берат плодовете на своето постоянство. Да следват желанията си и да не спират да мечтаят!. "Уважаеми преподаватели, не спирайте да раздавате частици от себе си на своите ученици, за да могат те да преуспяват, да устояват на предизвикателствата и да достигат високи върхове! Подкрепяйте ги и ги напътствайте още от първата буква до дипломирането. Запазете своята творческа енергия и позитивизъм в своята благословена дейност! Затова помнете миналото, пазете настоящето и гледайте смело и гордо към предстоящето!"
Училищата и детските градини на територията на община Берковица получиха подаръци и поздравителни адреси от кмета.
На добър час! Пазете традициите на българското училище и умножавайте успехите му!
15.09.2023, 17:10 часа
496 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha