Политолог: При ротацията на Мария Габриел ще видим доста по-висока разлика между ПП и ГЕРБ

Политолог: При ротацията на Мария Габриел ще видим доста по-висока разлика между ПП и ГЕРБ "В момента сглобката се тресе преди местните избори заради законите по Плана за възстановяване и устойчивост. Социологията показва, че ножицата между първите два политически субекта се е разширила - процентите на ПП на спадат, докато на ГЕРБ остават твърди. При ротацията на Мария Габриел ще видим доста по-висока разлика между ПП и ГЕРБ". Това каза политологът Атанас Радев.
Проблем на коалицията - некоалиция според него е, че няма споразумение и ясен механизъм за сътрудничество и работа.
Във връзка с реформата в службите той изрази мнение, че политическите мотиви са много и че се вижда как промените се правят заради човека.
"Озовахме се в президентски модел на управление и в момента се опитват да ограничат властта на държавния глава. Но да не пропускаме, че президентската институция има правомощия в различните власти с цел да балансира, да играе ролята на медиатор и мост. Последствията от управлението на служебните кабинети са, че се вижда как моделът се накланя в друга посока и се прехвърлят свръхочаквания към президентската институция, за които не сме гласували", допълни политологът. 
Според него отсъства приемственост, институционална памет и реални аргументи по същество.
16.09.2023, 14:18 часа
804 1
Коментари

пико

17.09.2023, 20:13 часа
от плъх минаваме на жираф
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha