Избраха Бойко Ницов за представител на държавата в Надзорния съвет на "Лукойл Нефтохим"

Избраха Бойко Ницов за представител на държавата в Надзорния съвет на "Лукойл Нефтохим" Д-р Бойко Ницов беше избран за представител на държавата в Надзорния съвет на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД, съобщиха от Министерството на енергетиката след проведената процедура за избор. Д-р Ницов е асоцииран старши сътрудник в Прогарама "Енергетика и климат" на Центъра за изследване на демокрацията. 
Той ще замени на поста Красимир Първанов, чийто мандат в Надзорния съвет на дружеството изтече миналата година, припомня БТА. 
В началото на август министърът на енергетиката Румен Радев обяви конкурсна процедура за избор на представител на държавата в Надзорния съвет. Конкурсът се проведе в три етапа: проверка на допустимостта на кандидатите, писмено представяне на концепция за упражняване на правата на държавата и устно интервю.
Допуснатите кандидати до участие в писмената част на конкурса бяха седем, като освен избрания в крайна сметка на първа позиция Ницов, на втора позиция остана Васил Чакъров.
"Лукойл Нефтохим Бургас" АД е акционерно дружество с двустепенна система на управление. Държавата, чрез Министерството на енергетиката, е притежател на една акция, клас А, с особени права. Министърът на енергетиката упражнява правата на държавата чрез свой представител в Надзорния съвет на дружеството, припомнят от ведомството на министър Румен Радев. 

Кой е Бойко Ницов?
От сайта на Центъра за изследване на демокрацията става ясно, че новият представител на държавата е бивш ръководител на екипа за развитие на газовата инфраструктура на Агенцията за сътрудничество между енергийните регулатори на Европейския съюз в Любляна, директор на програми в Евразийския център на Атлантическия съвет във Вашингтон, старши експерт по инвестициите в Секретариата на Енергийната харта в Брюксел и асоцииран директор на Института за енергийна икономика и политика към Енергийния център "Саркис" на Университета в Оклахома.
Заемал е длъжности и в университети в България и в САЩ.
19.09.2023, 10:18 часа
550 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha