Разкриха високотехнологична оранжерия за марихуана във Варненско /снимки/

Разкриха високотехнологична оранжерия за марихуана във Варненско /снимки/ Oкръжна прокуратура - Варна разкри високотехнологична оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа и производство на марихуана, намираща се в провадийско село.
В стара стопанска постройка в село Млада гвардия, община Ветрино, е установено, че се е помещавала високотехнологична оранжерия. Тя била снабдена с генератори за електрическа енергия, с осветителни тела и овлажнители за въздух, с вентилационни, климатични, поливни системи и всичко необходимо за отглеждането на растенията.
От мястото били иззети над 1000 стръка коноп в различен вегетативен стадий, както и 2 кг суха тревиста маса. След първоначалното изследване било установено, че се касае за марихуана.
Във връзка със случая е задържан 33-годишен мъж, за когото събраните до момента доказателства сочат, че е развивал дейността и е съпричастен към отглеждането и разпространението на забранената субстанция. Предстои задържането му да бъде удължено до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор от Окръжна прокуратура - Варна.
19.09.2023, 16:21 часа
595 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha