Приеха предложението за изготвянето на здравна карта в Монтана /снимки/

Приеха предложението за изготвянето на здравна карта в Монтана /снимки/ Днес в областната администрация в Монтана се проведе второто заседание на Областната комисия за изготвяне на здравна карта на област Монтана. В заседанието участваха Ивайло Антонов – областен управител, инж. Калин Хайтов - зам.областен управител, представители на РЗИ, РЗОК, съсловни организации и представители на общините, включени в областната комисия, назначени със Заповед на Министъра на здравеопазването, както и директорите на болниците в област Монтана.
След представяне на обобщена информация по Методиката направеното предложение от РЗИ е да се запази досегашният брой на леглата на територията на областта, въпреки, че те са в повече от предложените в Методиката. Предложението е съобразено и с постъпилите при областния управител становища от болниците в областта: МБАЛ „Д-р Ст. Илиев“ АД – Монтана, МБАЛ Сити Клиник „Св. Георги „ –Монтана, МБАЛ- Берковица ЕООД, МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“- ЕООД- Лом и „СБР-НК“ ЕАД „Св.Мина“ Вършец.
В заключение д-р Славейкова отчете и факта, че в момента областната здравна карта се изготвя върху старото законодателство в областта на здравеопазването, макар че предстои промяната му. Ето защо тя апелира към всички членове на комисията да поемат своята отговорност и да гласуват така предложената здравна карта. 
Председателя на комисията, областният управител Ивайло Антонов, подложи на гласуване окончателното предложение, което бе прието единодушно.
Предстои подписването му и заедно с протоколите от заседанието ще бъде изпратено в Министерство на здравеопазването.
21.09.2023, 15:45 часа
1425 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha