Работи се по три версии за случая с падналият хеликоптер край Гърмен

Работи се по три версии за случая с падналият хеликоптер край Гърмен Работи се по три основни версии за инцидента с падналия край Гърмен хеликоптер, при който загина пилот. Това заяви Христо Христов, директор на „Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт“.
„Може да е временна загуба на ориентировката във връзка с влошените метеорологични условия в района на полета - може би гъста димка, мъгла или не ниска облачност. Втората вероятна причина – това е технически отказ може би на двигател или системите за управление. Третата версия е влошено здравословно състояние на пилота по време на излитането“, обясни той.
Частен хеликоптер изчезна вчера край село Гърмен, а малко след 19 ч. пилотът беше открит мъртъв. Машината е паднала в дере. Правят се опити да бъде извадено тялото на пилота, но теренът е труднодостъпен.
Христов обясни, че подобни машини нямат черни кутии, а разследването може да продължи до година.
„По международните стандарти такова разследване продължава до една година. Може и да се удължи, като се прави временен доклад“, добави той.
23.09.2023, 11:14 часа
428 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha