Магистрала в Швеция пропадна заради свлачище, трима са пострадали

Магистрала в Швеция пропадна заради свлачище, трима са пострадали Голям участък от магистрала в Югозападна Швеция рухна снощи. Трима души са леко пострадали и са откарани в болница. Това съобщи шведската полиция, цитирана от Ройтерс.
Свлачището причини щети на магистралата, свързваща втория по големина шведски град Гьотеборг и норвежката столица Осло, в района на малкия град Стенунгсунд, разположен на около 50 км от Гьотеборг на западното шведско крайбрежие.
"Най-пострадалите части в района на свлачището са с размери 150 на 100 метра. Общо свлеклите се земни маси са засегнали район с площ 700 на 200 метра", уточни Гьотеборската спасителна служба.
При свлачището са пострадали около десет автомобила, гориста местност и делови район с бензиностанция, а също и заведение за бързо хранене, допълни тя.
Пожарникари и хеликоптери са помогнали на неуточнен брой хора да напуснат автомобилите си, оказали се в зоната на свлачището.
Няколко леки коли и камион са пропаднали в дупки и пукнатини, причинени от свличането на земните маси, съобщи шведската агенция ТТ.
Говорител на аварийно-спасителните служби заяви пред местната обществена телевизия, че всички хора, оказали се блокирани в автомобилите си, са били извадени от тях.
Полицията съобщи на сайта си, че е започнато разследване, което ще установява дали свлачището не е причинен от дейности на намираща се наделеч строителна площадка.
"Засега не е ясно дали има причинно-следствена връзка между взривни или други дейности на строителната площадка и свлачището", заявиха органите на реда.
Аварийно-спасителните служби посочиха, че специално обучени служители и следови кучета ще претърсят района и добавиха, че не са изключени и нови свлачища.
23.09.2023, 15:16 часа
479 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha