Британска фирма подготвя съдебен иск срещу криптокралицата Ружа Игнатова

Британска фирма подготвя съдебен иск срещу криптокралицата Ружа Игнатова Една от водещите фирми в Лондон подготвя съдебен иск срещу "криптокралица" беглец Ружа Игнатова, която е в основата на измама с криптовалута на стойност няколко милиарда лири, наречена OneCoin.
Базираната в България схема е наречена "една от най-големите измами в историята", като Игнатова е играла централна роля в популяризирането ѝ. Тя изчезна през 2017 г. и е в списъка на ФБР с най-издирваните лица, като американските власти предлагат 250 000 долара за информация, която да доведе до нейния арест.
Съдебният иск има за цел да възстанови средствата, загубени от инвеститорите в измамата, като ищците могат да се регистрират на принципа "без право на печалба и без заплащане на хонорар".
Стартирала през 2014 г., OneCoin се рекламира като конкурент на Bitcoin, привличайки инвеститори от цял свят с обещания за огромна възвръщаемост.
Според Министерството на правосъдието на САЩ в средата на 2017 г. фирмата е натрупала повече от 4 млрд. паунда, въпреки нарастващите предупреждения от страна на регулаторните органи.
Бизнесът на практика се срина по-късно същата година, след като американските власти обвиниха Игнатова в измама и издадоха заповед за ареста ѝ, оставяйки инвеститорите разорени.
24.09.2023, 16:14 часа
535 1
Коментари

браво!

24.09.2023, 19:24 часа
прочуваме се по света с велики дела на червени дамски устни !" Имала чадър от властите в София !" Хахаха ! Ами ФБР да издирва София тогава . Че по селата от работа нямат време за простотии !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha