Бик намушка до смърт мъж в Испания

Бик намушка до смърт мъж в Испания

Мъж загина, а негов приятел беше тежко ранен по време на фестивал за надбягване с бикове в източната част на Испания, съобщиха властите. 61-годишният мъж е бил прободен до смърт по време на събитието в град Побла де Фарналс в района на Валенсия. Той е претърпял спешна операция, но след това е починал, предаде Би Би Си.
Приятелят му, който е на 63 години, е бил нападнат и прободен в краката от същия бик, а по-късно е бил стабилизиран в болница.
Смъртните случаи и нараняванията по време на фестивали за надбягвания с бикове в Испания не са рядкост. Има стотици събития, в които бикове се пускат по градските улици заедно с любители на адреналина, които тичат пред тях. Групи за защита на правата на животните отдавна зоват тези събития да се забранят заради опасността, както за хората, така и за животните. Сезонът на надбягванията с бикове осигурява така необходимия тласък на икономиката на Валенсия. Проучване от 2019 г. установи, че тези фестивали са създали повече от 3000 работни места и са донесли 300 милиона евро печалби.

25.09.2023, 15:17 часа
452 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha