След катастрофата с автобус на „Алексиев“ в Студено буче: Лекари от Монтана се борят за живота на шофьора на колата /снимки/

След катастрофата с автобус на „Алексиев“ в Студено буче: Лекари от Монтана се борят за живота на шофьора на колата /снимки/ Тежко е състоянието на шофьора на колата от катастрофата с автобус на „Алексиев“ в Студено буче, научи агенция BulNews. 
Пътният инцидент стана вчера, около 17 часа, на изхода на селото в посока Монтана, а за него писа само медията ни.

Извънредно! Тежка катастрофа с кола и автобус между Монтана и Студено буче, пътят е затворен

72-годишен софиянец се движил с лекия си автомобил "Шкода Октавиа" от Видин към Монтана. Изведнъж, по неясни към момента причини, колата навлязла в насрещната лента за движение и се ударила челно в автобус "Мерцедес Туризмо 15 РХД", собственост на видинската фирма „Алексиев“. Зад волана на автобуса бил 31-годишен жител на Раковица, който пътувал по редовната пътническа линия София-Враца-Видин. 
Вследствие на катастрофата шофьорът на лекия автомобил е получил тежка черепно-мозъчна травма. Той е откаран в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана в тежко състояние с опасност за живота. 
При произшествието са нанесени материални щети по двете возила, като от снимките става ясно, че колата е смачкана до неузнаваемост, което говори, че ударът е бил жесток. 
Извършен е оглед на мястото с участието на вещо лице – автотехник. 
Шофьорът на автобуса е  дал проби за алкохол и наркотици, които са отрицателни. 
С оглед на местопроизшествие е образувано досъдебно производство в районното управление на Монтана за престъпление по чл. 343, ал. 1, б."б" от НК. 
Работата по случая продължава.          
26.09.2023, 11:18 часа
22426 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha