Вижте какво време ни очаква до края на работната седмица

Вижте какво време ни очаква до края на работната седмица През нощта ще преобладава ясно време. Ще духа умерен, на места в южните райони временно силен североизточен вятър, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.
Минималните температури ще са предимно между 11° и 16°, малко по-високи по Черноморието, в София – около 11°.
Утре облачността ще бъде разкъсана, над планинските райони предимно значителна, почти без валежи. В сутрешните часове на места в Източна България ще има ниска облачност или мъгла. Вятърът ще остане от североизток, умерен, на места в южните и източните райони – временно силен. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София – около 23°.
По Черноморието ще преобладава слънчево време, на места в сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25°-26°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Над планините облачността ще е предимно значителна. В следобедните часове на места в Родопската област ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 9°.
В четвъртък и петък ще има разкъсана облачност, предимно значителна над Южна и Източна България. На отделни места там ще има валежи, предимно слаби, с количества под 5 mm, но в Рило-Родопската област и крайните югоизточни райони са възможни локални валежи до 20-25 mm. Вятърът ще се задържи от североизток, в четвъртък ще отслабне, а в петък в по-голямата част от страната ще стихне. Минималните температури ще се понижават, в петък ще са между 9° и 14°, а максималните ще са предимно между 24° и 29°. 
26.09.2023, 15:18 часа
526 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha