Социален антрополог: Нараства хаосът в политическия и икономическия живот

Социален антрополог: Нараства хаосът в политическия и икономическия живот Нараства хаосът в политическия живот, както и в икономическия. Това каза социалният антрополог Харалан Александров.
От гледна точка на политическата комуникация има голям провал, а дори ми се струва, че драмата от последните дни с плановете за справедлив преход също е провал на комуникацията, каза още той. По думите му някой не е свършил своята политическа работа, когато е трябвало да се обясни на протестиращите миньори и енергетици какво предстои.
"Аз четох тези планове, те са изумителни документи. Мисля, че те са правени по времето на първото правителство на Петков, в тях ги няма тези хора. Има всичко друго, прекрасни идеи, мечти за зелена енергия и грандиозни фантазии, но това, което абсолютно отсъства е експертизата. Когато тези хора са изключени, а те са засегнати много драматично, е съвсем естествено те да са гневни и да протестират", каза антропологът.
Местните избори са хоризонтът, до който това управление трябва да оцелее на всяка цена. После целта ще бъдат евроизборите, уточни Харалан Александров.
30.09.2023, 15:44 часа
642 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha