Отпускат над 264 000 лева за нови кабинети по хуманитарни науки и библиотеки в училища във Врачанско

Отпускат над 264 000 лева за нови кабинети по хуманитарни науки и библиотеки в училища във Врачанско Общо 21 училища от област Враца ще получат средства по Националната програма на Министерството на образованието и науката „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, съобщиха от институцията на интернет страницата си. Те са кандидатствали по модул „Съвременна среда за качествено обучение по хуманитарни науки, изкуства и спорт“. Учебните заведения са от всички общини на територията на областта, с изключение на община Хайредин.
Най-много средства ще получи Средно училище „Св.св. Кирил и Методий“-Козлодуй – 23 000 лв., следват Професионалната атротехническа гимназия „Н. Йонков Вапцаров“-Бяла Слатина и Основно училище „Васил Левски“-Враца с по 15 000 лв. Общо в учебни заведения в областта ще бъдат вложени над 264 хиляди лева.
Модул „Съвременна среда за качествено обучение по хуманитарни науки, изкуства и спорт“ дава възможност на училища и на центрове за специална образователна подкрепа да създават или обновяват учебни кабинети и класни стаи, в които учениците ще се обучават за придобиване на ключови компетентности в областта на хуманитарните науки, да създадат стаи за занимания по интереси, да обновят или да създадат нови кътове за четене или училищни библиотеки.
Общо 652 училища и центрове за специална образователна подкрепа (ЦСОП) в страната ще се възползват от осигурените по програмата пари за обновяване на помещения в учебните сгради, информират още от МОН.
05.10.2023, 15:09 часа
575 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha