Проведоха учение за реакция при тежка катастрофа във Видин /снимки/

Проведоха учение за реакция при тежка катастрофа във Видин /снимки/ Пълномащабното учение на съставните части на Единната спасителна система (ЕСС) при получаване на сигнал за пътнотранспортно произшествие с пострадали бе проведено днес във видинската южна промишлена зона. 
На щабна тренировка ръководителите на институции обсъдиха очакваните действия на участниците в учението.
От единния европейски номер 112 в дежурните части на ЕСС постъпва сигнал за пътнотранспортно произшествие - катастрофа между товарен автомобил и пътнически бус, превозващ 7 работници, на главен път Е-79 - във видинската южна промишлена зона. 
Първи на мястото на инцидента пристига екип на ЦСМП – Видин и установява 4-ма пострадали в буса. Двама от тях са заклещени, необходима е намесата на органите за пожарна безопасност и защита на населението.
Служители от сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция на МВР-Видин, съвместно с представители на Областен отдел „Автомобилна администрация“, предприемат действия по регулиране на движението и чрез оперативната дежурна част на областната дирекция на МВР искат съдействие от пожарната служба за изваждане на пострадалите хора.
Екипите на РДПБЗН - Видин извършват необходимите дейности по разузнаване и обезопасяване на превозните средства, и спасяване на пострадалите на мястото на катастрофата.
Екипът на БЧК разгръща пункт за психо-социална подкрепа на пострадалите от катастрофата, които не се нуждаят от оказване на първа медицинска помощ.
Служители на РСПБЗН-Видин погасяват пожара в пътническия бус, възникнал в резултат на искрене на оголени кабели при катастрофата. 
Служители на Областно пътно управление – Видин и Община Видин създават временна организация на движение за нормализиране на трафика в района на катастрофата, като осигуряват обходни маршрути и поставят временни заграждения и пътни знаци за отбиване на движението в зоната на ПТП, и извършват необходимите аварийно-възстановителни работи на пътното платно.
05.10.2023, 15:45 часа
607 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha