Параграф 22! Мъж от Врачанско над година стои без доходи, Иван Грозданов си прави пас

Параграф 22! Мъж от Врачанско над година стои без доходи, Иван Грозданов си прави пас Мъж от Врачанско вече повече от година стои без никакви доходи заради тромавата процедура на НОИ-Враца, под управлението на Иван Грозданов, за получаване на обезщетение след работа в чужбина, научи агенция BulNews. 
Николай Маринов от Оряхово дойде в редакцията на медията ни, за да разкаже за поредния български абсурд.
Мъжът 5 години живеел заедно със семейството си в Германия. През юли миналата година обаче бил съкратен от фирмата, в която работел, и се прибрал в родния си град.
Преди да напусне, Николай събрал всички документи, които ще са му нужни, за да може да се регистрира у нас и да получава обезщетението си за безработица. След като се прибрал, той спазил всички процедури, като подал данните си както в НОИ в Козлодуй, така и в Бюрото по труда в Оряхово. 
След това обаче започнало ходене по мъките с тромавата система у нас. След като времето минавало, а никакви средства не идвали по сметката на мъжа, той многократно посещавал и двете институции. Отговорът обаче винаги бил един и същ: „Ще чакате“. 
Чиновниците се оправдавали със забавяне на документите, които трябвало да пристигнат от Германия. Накрая Николай се принудил лично да отиде до ФРГ, за да провери на място спазени ли са процедурите. От там му казали, че всички документи са изпратени. Те дали и на самия него книжата, доказващи трудовия му стаж, които в последствие той занесъл лично в НОИ. От там обаче отново му казали, че е необходимо те да пристигнат по служебен път и той трябва да чака. 
Така, вече повече от година, мъжът седи без доходите, които му се полагат по закон. По думите му, други колеги българи, които също са били съкратени от фирмата, не са имали никакви подобни проблеми и получават редовно своите обезщетения. 
Изглежда обаче служителите на компроментирания началник на териториалното поделение на НОИ във Враца Иван Грозданов имат други приоритети. Най-вероятно те са прекалено заети, за да пируват в работно време, за да се интересуват от това, че един мъж не може да издържа семейството си заради тяхното безхаберие…
06.10.2023, 08:40 часа
11973 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha