Бомбени заплахи на десетки филипински летища

Бомбени заплахи на десетки филипински летища Анонимни бомбени заплахи бяха получени на десетки филипински летища. След като авиационният регулатор получил сигналите, на десетки летища са били разположени патрули за сигурност и полицейски кучета.
Службата за Гражданска авиация на Филипините съобщи, че разследва заплаха, получена по електронна поща, в която се предупреждава, че самолетите на летище "Манила" и на още четири летища "ще се взривят". 
Регулаторният орган заяви, че всички търговски летища "са в повишена готовност от петък, 6 октомври", без да посочва кога е получено предупреждението.
"На всички летища се прилагат незабавни засилени мерки за сигурност", се казва в изявлението.
Някои пътници на международното летище в Манила изразиха опасения за своята безопасност, докато други отхвърлиха заплахата като празна.
Ерик Аполонио, говорител на авиационния орган, заяви пред АФП: "Не са открити бомби". Той добави, че след засилените мерки за сигурност на летищата не са били нарушени никакви полети.
Летищните власти в Манила заявиха, че "са въведени пешеходни и мобилни патрули, а К9 полицейски кучета обхождат терминалите като допълнителни мерки към вече установените ежедневни протоколи".
06.10.2023, 16:21 часа
477 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha