Хора, бдете! Пропаднал тип иска да стане директор на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца, фейсбук гърми и трещи

Хора, бдете! Пропаднал тип иска да стане директор на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца, фейсбук гърми и трещи Чистокръвен пропаднал елемент е единственият кандидат за директор на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца, научи агенция BulNews.
Документи за участие в конкурса, обявен от Министерство на здравеопазването, е подал Янко Кочев. Този тип иска да наследи хвърлилата оставка през август д-р Кети Ценова. Пред него остава само 3-ия кръг от надпреварата, в която е сам срещу себе си. Ако премине успешно, Кочев ще застане начело на областната болница.
Информацията за единствения кандидат е притеснителна и доста стряскаща. 
Кочев е икономист по образование, който се е прочул като ликвидатор на лечебни заведения у нас. Работи в сферата на здравеопазването от 24 години, като е бил и експерт в НЗОК.
За последно е бил начело на ловешката болница, която оглавява през 2021 г. след два проведени конкурса. Напуска я през 2022 г., а в момента за лечебното заведение се говори, че е пред сливане с плевенската държавна болница заради тежкото си икономическо състояние.
През ноември миналата година Кочев оглавява общинската болница в Разлог, където бързо е бил разкрит и разкаран заради негодувание на общински съветници и персонала в лечебното заведение от методите му на работа.
Преди години той подготви краха в оряховската болница, а делото му беше завършено от Светозар Луканов, който финално й дръпна шалтера.
Преди години Кочев се прочу и с това, че спечели конкурс да оглави общинската болница в Бяла Слатина, но на сесия местният парламент отказа да му възложи договор за управление и го изгони от града.
Новината, че Янко Кочев се готви да оглави врачанската болница взриви социалните мрежи. Във фейсбук гърми и трещи от критични коментари, които би трябвало да са ясен знак за общинската управа на Враца и  останалите акционери в МБАЛ „Христо Ботев“.
В момента върви предизборна кампания, но кметовете не бива да позволяват ангажиментите им в нея да притъпят сетивата им за задаващото се бедствие. Повече от задължително е пред здравното министерство да бъде изразена ясна и категорична позиция, че този тип няма да бъде пуснат да влезе в областната болница и конкурсът да бъде прекратен или кандидатът отстранен.
Допускането на Янко Кочев в сградата на лечебното заведение ще означава само едно: някой някъде е решил да приключи и тази болница.
10.10.2023, 10:46 часа
17360 5
Коментари

Бако

11.10.2023, 05:05 часа
И не забравайте да цунете на Клани патката. Неговите деца се лекуват у Токуда, а на вас ше ви дадеме Хуй и Мозък (че вие от второто си немате), а по Здравна каса ше се лекувате у Бела Слатина, при Красен.

ne sam pi4kata

10.10.2023, 13:10 часа
Сърце и Мозък се казва болницата ни, абич такъв

ne sam kmeta

10.10.2023, 12:57 часа
Разбрали сме сА, взимам изборите, до тогава съм му казАл да е опраскал тава АД и с моят чвек праим прЪва копка на "Дроб&Мозък" дето пак ше си раздават големи заплати, но тоя път ще трябва да си ги делкат от хорицата, а не от касата, да са опраат...

Boril Kocew

10.10.2023, 12:33 часа
ne vijdam kakav e problema

Yanko the dwarf

10.10.2023, 12:26 часа
Направете Бушията шеф на болницата
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha