Млади художници от Монтана представят първата си изложба

Млади художници от Монтана представят първата си изложба Изложба на творческо ателие "Рисувалната" се открива днес в Регионална библиотека "Гео Милев" в Монтана.
"Това е първата изложба на децата от тази творческа формация, в която те ще представят свои творби и произведения, създадени от началото на годината до сега", каза техният художествен ръководител Светослава Михайлова.
Светослава е ученичка на преподавателя по рисуване Рени Петрова, завършила е Художествена гимназия в София, специалност  "Графика" в Художествената академия и работи като графичен дизайнер и плакатист. Днес работи и с деца.
"Децата в творческото ателие са на различни възрасти и на 6, и на 18 години. Задачите са най-разнообразни и са в зависимост от техния интерес, който са проявили във времето. Има учебни рисунки, етюди, има рисунки, вдъхновени от нашата работа в Художествената галерия. Имаме и някои декоративни неща - декоративни чинии, по-приложни техники - произведения от плъст. Има доста интересни неща, които могат да се видят. През февруари стартира моето творческо ателие. Индивидуално работя с всяко дете. Това е първата ни изложба, много е вълнуващо.
Името дойде от един проект, който беше за летни занимания по рисуване, с препратка към занималня, затова избрах да е "рисувална", където да има обучение по рисуване.
Главното, което искам да науча децата е да запазят своята индивидуалност по възможно най-искрения детски начин", разказа още тя./БНР
10.10.2023, 16:53 часа
631 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha